Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spojení

3. 11. 2009
 Stvořitel nás poslal do tohoto světa na zkušenou. Když jsme poprvé otevřeli oči a uviděli svět, uviděli jsme ho čistýma očima. Brzlík, endokrinní žláza, byl plně vyvinutý a spojoval nás s naší dokonalostí, božstvím, intuitivním centrem a chránil nás před nemocemi. Lidé, kteří byli na začátku našeho života kolem nás a kteří nás vychovávali a učili mnoha věcem, v nás tuto prioritu postupně přehlušovali a utlumovali a brzlík se postupně zmenšoval. Proto jsou narozené děti tak čisté a krásné, protože přicházejí z takového prostředí, které vyzařuje z jejich očí a šťastného usmívání. Je to pozdrav z onoho světa, který už rodičku promění v šťastnější bytost tím, že plod nosí pod srdcem několik měsíců. A což teprve, když se malý človíček narodí a porodem změní ženu v matku a muže v otce. Je radostí pro celou rodinu a okolí.
Z knihy 'Das Geheimnis der hermetischen Philosophie', Frankfurt, Lipsko 1770 Každý narozený jedinec je jen polovinou vlastností projevenou navenek, buď jako chlapec nebo dívka. Druhá polovina vlastností je skrytá v nás. Člověk v životě hledá tu druhou neprojevenou polovinu v opačném pohlaví, které je všude kolem něj. Vše je ještě ztíženo vzájemnou odlišnou komunikací a chápáním.

V období puberty je brzlík již na ústupu a s působením hormonů mladý člověk plný ideálů zoufale touží po jiném spojení, které nazýváme sexualitou. Spojení těl sice přinese na krátký okamžik uspokojení a jsme tím unešeni, ale na druhou stranu přináší i vystřízlivění a zklamání a to se znovu a znovu opakuje v různých variantách tohoto přirozeného vývoje. A jestliže setrváváte v tomto bodě, berete ho za konečnou zastávku, a říkáte si, že jste spokojení, tak se od života nic nedovíte. Vyplýtváte svou životní sílu a odcházíte z tohoto světa nenaplněni - Antoine de Saint-Exupéry v Citadele říká, že jste se sami nedonosili. Svou příležitost jste promarnili.

Je to častý pozdrav z tohoto světa - starý, dlouhodobě nemocný a mnoha věcmi sužovaný člověk, který je plný strachu, obav a neblahého tušení, že nesplnil to, co měl. Takto se z životní hry stává životní prohra. Opravdové spojení prošlo procesem rozdělení a nepodařilo se ho za života opět navázat. Protože kdo z lidí ví, že chytrost se vždy snoubí s hloupostí a to, že jenom bláznovství sousedí s pravou moudrostí? Pokud si také časem uvědomíme, že každé setkání je pouze splněním našich tajných přání, abychom zpracovali to, co se ještě zpracovat nepodařilo, dílo se podaří - kámen mudrců bude nalezen.


Dana Vodvářková

Zdroj: gnosis9.net
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář