Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další trefný dotaz

24. 5. 2009

Od V.

Keďže si tu spomínala milovanie, zaujímalo by ma ako ide dohromady duchovný rast a milovanie. Asi nie je milovanie ako milovanie. Pokiaľ sa dvaja naozaj chcú potom v tom asi nieje problém. Čo však ak jeden z dvojice sa snaží o svoj duchovný rozvoj a ten druhý by od neho chcel skôr živočišný sex -jednoducho uspokojenie pudov a žiadosti. Nebude to brzdou duchovnému rastu?

Takže nejdřív díky všem za hezké komentáře!! Moc moc dík!!!
No a pak k Vincentově otázce... Mno, to je fakt zajímavý problém... Víš, jediný, co bych na to mohla říct, je vlastně to, že duchovní rozvoj není jen o braní a o rozvoji sama sebe, je to i tom pomáhat jiným, aby se sami rozvinuli. Ta markantní část mého duchovního rozvoje se třeba udála až potom, co jsem začala anděle žádat ne o pomoc pro sebe, ale o pomoc pro ostatní lidi. Pak mě dobu štvalo, proč teda pomáhají mě se rozvinout, když já jsem nic nepotřebovala a naopakl jsem žádala pomoc pro lidi a ne pro sebe... ale ted chápu, že právě mám pomáhat lidem já a k tomu bylo třeba nejdříve pomoct mě. Docela dobře vyřešené...
Takže pokud se zdá, že váš partner stále ještě jen tupě očekává pozemskou rozkoš, aniž by si uvědomil, že má daleko větší možnosti na rozvinutí svých citů a požitků i z tohoto spojení, tak při vašem milování svoji lásku, svoje city do něho jednoduše nacpěte. Respektive obklopujte ho všemi svými emocemi z milování tak dlouho a tolikkrát, až sám začne podléhat svým, až se v něm začne otevírat odezva na vaši snahu. Zintenzivněte to všechno, vezměte ho do svého světa a bombardujte ho vším, co je ve vás. Dříve nebo později to s ním začne něco dělat a začne se objevovat odezva na vaše snažení.

Myslím, že milování je jedna z velmi dobrých, přímo skvělých cest, jak v člověku otevřít schopnosti hlubšího prožívání sama sebe. Ono totiž i při milování prožíváte sami sebe, i v něm jste každý originálem a navíc, když jde o přímé spojení s tím druhým, tak jde i o výbornou cestu k předání smyslových i  mimosmyslových informací.
Ze začátku se třeba může stát, že když jste se s tím člověkem spojili, tak jste na sebe vzali kus jeho břemene a třeba to trošku bude drhnout. Může se třeba i on sám chvíli divit, kde se to ve vás najednou vzalo,ale nějak to překonejte.Objeví se různé bloky a komplexy ve vás i ve vašem partnerovi, ale myslím, že to postupně taky odezní a pak to bude ještě mnohem lepší. Milování vůbec není proti duchovnímu vývoji, pokud to milování nezačnete zneužívat pro nějaké levárny, nebo jen k jakémusi nesmyslnému ukrácení volné chvíle. To totiž zase znamená, že byste si nevážili sama sebe a svého těla a to způsobuje zase další komplexy. Ale myslím, že tady něco takového nehrozí.
Já jsem tomu teda taky nemohla douho uvěřit, až mě andělé museli ukázat, že ve vesmíru je milování normální a jen my lidé máme různé komplexy a předsudky, že se může tohle a nesmí tohle a všechno možný.
Tak že se vůbec neobávejte a pokud svého partnera skutečně milujete, tak mu to jednoduše ukažte a on dřív nebo později změkne. Lásce se nakonec nikdo neubrání, ani anděl, ani démon a dokonce ani člověk... Ikdyž se o to často pokoušíme.
A mějte se krásně!! Čus!!!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář