Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bytosti našich domovů

25. 7. 2009

Jako další předzvěst v novém roce a pokračování seriálu o bylinkách, bych si dovolil připomenout i existenci Bytostných našich příbytků. Tak tedy bylo nebylo.

O bytostech přírody ví - a mnozí tuší - snad všichni lidé, avšak jen málo kdo se jimi a jejich projevy zabývá. No prostě jsme velmi zaměstnáni, než abychom jim věnovali byť jen nepatrnou pozornost. A tak není divu že se při odklonu od těch bytostí, kterým vděčíme takřka za vše co denně používáme, propadáme až na sám okraj propasti nevědomí a tím i zkázy jež musí nastat pro pochopení svého vlastního úkolu ve stvoření.

Člověk a ……….Víme vůbec co následuje, nebo jsme již tak daleko že již nechápeme co a nebo kdo stvořil tuto zemi dlouho před tím než přišel člověk, jehož úkolem bylo vytvořit další dimenzi vývoje této planety. Tedy moudrý správce a požehnání pro vše živé se stal liškou v kurníku.

No již jsem si postesknul a tak budu pokračovat již jen tím, že se pokusím přidat alespoň pro ty, kdo touží po blízkosti bytostí přírody něco s poznání, jež je mi drahé. Začal bych od bytostí elementů, které jako tvůrci prostředí mají zásadní vliv na tvorbu bytostí dalších. Jsou čtyři: země ,oheň vzduch a voda. Bylo by možné je nakreslit jako čtyřlístek. Schválně si to zkuste a potom přidávejte vše ostatní, co budeme přidávat. Lehké tedy znamení nejéteričtější je vzduch, to je naše životní prostředí, které je pro nás tím, čím je pro troly země či pro undiny voda. Tak jako se mi pohybujeme svobodně a bez odporu na vzduchu, úplně stejně se mnohé bytosti pohybují ve svém přirozeném prostředí. Je proto jasné, že nejčastější bývá kontakt právě s bytostnými vzduchu a nebo vody. Ovšem i s bytostmi země či salamandrem tedy bytostí ohně se dá komunikovat.V komunikaci s nimi jsou ale jistá pravidla, která musí každý, kdo s nimi chce navázat kontakt, zohlednit.Ale to trochu předbíhám a tak se vrátím k tomu, co jsem vám chtěl předat.

Všechny čtyři živly spolu musí spolupracovat a to tak těsně, že se mnohdy vytrácí hranice mezi jednotlivými druhy.Typickým příkladem jsou vodníci, kteří jsou bytostmi na hranicích vody a země. Jejich úkol je vodu očišťovat o rákos a čeřit hladinu jakož i předávat vodu zemi a zem vodě. Tak jako undiny bytosti vody v době deště prolétají, Sylfami bytostmi vzduchu. Jeden bez druhého by nemohl plnit svůj úkol. Salamandr by nemohl existovat bez vzduchu jako aktivátorem, zemí jako palivem a vodou jako korekcí. Vždy když dojde k nějaké katastrofě, jde o to, že některý ze živlů převládl nad ostatními.

Naši nejbližší, tedy bytosti našich obydlí, jsou tvořeny tedy spíše utvářeny vším co váš dům obsahuje. Jde tedy o to z čeho je postaven a jak je zařízen. To formuje základní podobu bytosti starající se o váš domov. Dalším bodem - který nemalou měrou rozhoduje o schopnosti kobolda, jak se mu říká, starat se o váš dům a udržovat jej energeticky čistý a nabitý - je člověk. On je baterií, ze které čerpá svou sílu. Určitě jste si všimli jak rychle chátrá dům ve kterém nikdo nežije. Je to spojené právě se silou lidského ducha, která chybí k udržení rovnováhy mezi bytostným a duchovním. Chcete-li svému koboldovi pomoci, vědomě mu předávejte energii a on potom bude dost silný aby i bez vaší nepřítomnosti udržel vše v pořádku.

V našich domech plných věcí a energií spojených se vztahy a prožíváním jsou přítomny i bytosti které nejsou výtvorem bytostných v principu, ale jsou nástrojem pro jejich zviditelnění. Tedy každá procítěná myšlenka je útvar, který ožívá následkem práce astrálního tkaní bytostných. Ve vašich domovech jsou vždy přítomny ty útvary, které v myšlenkách vytvoříte a podporujete. Není proto divu, že jak fantomy, tak dobrodějové ve vašich domech vznikají následkem prožívání všech, kdo ve společných domácnostech bydlí. Také to co v našich domovech používáme od technologií až po rostliny a barvy na zdi. To vše utváří naše domovy a energii, ve které potom žijeme a jsme zpětně pod jejich vlivem,ale o tom už bylo napsáno mnoho knih tzv. feng šuei je velni přesná a zohledňuje vhodnou kombinaci materiálů přírodních a použití technologií. Nic to nemění na tom, že tak jako dělníci pracují na jednotlivých úkolech tak kobold je šéf řídící činnost a koordinující činnost jednotlivých bytostných. Jediní, kteří se z jeho vlivu v prostředí vytvořeného lidmi vymykají jsou zase jemu nadřazení bytostní vyšších druhů.

Nejde však o nadřazenost s pohledu našeho lidského vnímání. Bytostní jsou obdařeni schopností jež je nám trochu obtížná tedy pomáhají si a neptají se na důvody prostě to dělají, protože jeden bez druhého nemají na co navázat. Každý stojí přesně na místě, kde stát má. Nádhera s jako bytostní našich domovů čistí a pomáhají je skoro rovna zázraku. Když přijdete unaveni z práce špatně naladěni hned po příchodu se vás ujmou a velmi rychle vám pomohou s očistou a rekonstrukcí poškozených energií. Když jim pomůžete dobrou koupelí potom se velmi rychle vyladíte do energií vašemu obydlí blízké.

Tak jako energie našich domovů jsou utvářeny i národní energie, jež tak jako váš byt jsou ohraničena hranicí daného státu. A tak samozřejmě i energie kontinentu jsou dílem národů na nich žijících. To nám dává i odpověď na otázku proč jsou ty či ony národy pod tlakem více či méně.

Jak si jistě vzpomínáte na podzim se nad Evropou přehnala větrná smršť a následovaly přívaly sněhu, které pokračují dodnes. Důvodem je očista tedy pomoc bytostných nám lidem a malým bytostným, kteří již nemohli unést myšlenky, které jsme jako Evropané podporovali a které visely nad kontinentem jako mrak. Důvodem byla zpráva, že nám hrozí ptačí chřipka. Následné energie, které vznikly byly již tak hutné, že bylo nutné zasáhnout.

Lidé jak se stalo zvykem však nic s toho nechápou a opět hovoří o krutosti. Zrovna tak prostředí vašich domovů je pod tlakem vnějších vlivů ,a proto je nutná častá očista.To mějte na paměti a neuklízejte jen fyzicky ,ale především energeticky. Kobold vám s tím bude pomáhat .Vy jste však ti kdo jemu dávají sílu.Světlo vašich domovů bude zářit jako drahokam v ponurosti dnešních ulic a dá příklad všem, kdo ještě nevědí, že jen oni mají ve svých rukou své štěstí.

Krásné zážitky s poznáním vašich elfských přátel spojených se všemi rostlinami se salamandry v plápolajícím krbu a spousty dalších kteří vás obklopují vám přeje Petr Soldán

Zdroj: sirver.neutral.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář