Jdi na obsah Jdi na menu
 


Forma a tělo

14. 12. 2009

Nejdřív bych ráda vysvětlila, jak zhruba fungují vesmírné bytosti. Každá entita ve vesmíru je jedinečná a lze ji nazírat dvěma způsoby.Obrazek

Zaprvé má všechno svoji kvalitu. Kvalita je základní esence každé bytosti. Je to matriál, ze kterého je entita složená a je pro každého zcela jedinečná. Kvalita se nikdy a za žádných okolností nemění. Kvalita je v pravém slova smyslu základem každé bytosti, je to základní pravda o každém z nás. Kvalitu má všechno ve vesmíru, i ten nejmenší atom, i ta největší galaxie a pro každou entitu je jedinečná.

Dále bytosti můžou v rámci různých dimenzí nabývat různých forem. Forma je vnější projev kvality, je to to, co je zvenčí vidět. Formy jsou zcela proměnlivé, jejích trvání závisí na tom, jak dlouho je ta ona bytost potřebuje. Pokud už forma neplní svoji funkci, je onou bytostí zrušena a nahrazena jinou.Dochází k metamorfóze. Formu má zase každá entita ve vesmíru. Ačkoli je počet forem zcela volný a neomezený, to znamená pro každou jednu bytost je jich možných nekonečně mnoho, každá z daných forem je opět jedinečná a navenek v podstatě realizuje vnitřní kvalitu oné bytosti, která formu tvoří.

Tak například: Já jsem Samael, moje kvalita je čas spojený se světlem bojovníků. Kvalita se nemění i přesto, že mám dva minulé životy a v každém z předešlých i minulých životů jsem vypadala a jednala jinak, měla jsem pokaždé různou formu,ale v každé z nich byl vždy kus mé kvality.Pořád jsem byla a jsem Samaelem,ať jednám jakkoli.

Na druhou stranu formy nás nemusí vždy oddělovat od nás samotných.Spíše nám pomáhají. I teď když potřebuji při meditacích odejít do vyšších rozměrů, mé myšlenky na sebe přijímají jinou formu a vytvářejí tzv. „ myšlenkové tělo“.Myšlenková forma je velmi výhodná, protože myšlenková energie je nezávislá na počtu dimenzí ve které se nacházíte.Ať jste v jakémkoli prostředí, myšlenková forma se tomu automaticky přizpůsobí a vy se v podstatě můžete dostat kamkoli.

Takže abych to shrnula jedna bytost o určité unikátní kvalitě může nabývat mnoho rozličných forem.Pro nás na Zemi platí, že kromě myšlenkové formy, kterou si pomocí obrazotvornosti můžeme dle libosti vytvořit, máme svoji fyzickou formu a svoji světelnou formu.Obrazek

Světelná forma je to, jak naše duše, naše pravé Já doopravdy vypadá, když ho netíží pozemské ego. Tato forma je naším skutečným tělem.Například převtělený anděl má duševní tělo, která je většinou ze světla, podle libosti si nechává narůstat křídla a prostěří do okolí svoje světlo. Převtělený elementál má duševní tělo z toho daného elementu, který ho předtím tvořil a vypadá zkrátka tak, jak vypadal, než dostal ten potrhlý nápad převtělit se do člověka. 

No a naše fyzická forma je to, co vidíme navenek a je jak jedinečná tak i poměrně složitá. Je to celý systém několika těl, z nichž většinu nevidíme, protože je z jemněhmotných energií a navíc se nenacházejí na povrchu těla,ale v něm a okolo něho.Obrazek

Jsou to:

• kéterické t
ělo
• intuitivní t
ělo
• karmické t
ělo
• mentální t
ělo
• astrální t
ělo
• éterické t
ělo

Za
čneme však v opačném pořadí:

Éterické tělo neboli energetické tělo člověka
Je p
řesnou kopií fyzického těla a kopíruje jeho siluetu ve vzdálenosti 3 - 5 cm. Je složeno ze zvláštní látky, které říkáme éter (přechodná hmota mezi pevnou hmotou a jemnějšími energiemi), z něj jsou tvořena těla různých éterických bytostí – vil, domácích skřítků, pohádkových bytostí. Éterické tělo tvoří tzv. energetickou matrici lidského těla, již odpovídají orgány našeho těla, takže léčebným působením na éterické tělo dosahujeme léčení fyzického orgánu. Éterické tělo přesně kopíruje tělo fyzické, proto se mu říká éterický dvojník člověka. Po smrti všechna jemnohmotná těla opouští tělo fyzické, pouze éterické tělo, protože je jediné hmotné (váží 3 - 7 g), zůstává blízko fyzického těla a devátého dne po smrti člověka také umírá a rozkládá se. Tím se vysvětlují přízraky čerstvě pohřbených nebožtíků bloudících po hřbitovech – jsou to jejich éteričtí dvojníci. Jsou zaznamenány experimenty, kdy lidé v éterických tělech vycházeli ze svých fyzických těl a vykonávali předem dohodnuté aktivity - postavili se na citlivé váhy, osvětlovali filmy, přerušovali kontakty zvonku, procházeli stěnami apod. Je zajímavé, že jejich „odložené“ fyzické tělo zatím úplně ztratilo citlivost, nereagovalo na píchání, řezání, pálení. Z toho vyplývá, že bez éterického těla je celý náš systém receptorů, nervů a jiných prvků našeho fyzického těla nefunkční - není v něm život.

Astrální t
ělo neboli emocionální tělo člověka
Od fyzického t
ěla je vzdáleno 5 - 10 cm a tvoří je neustále se přelévající barevné shluky energie, které reagují na naše emoce. Čím větší emoce, tím tmavší shluk barev. Pokud někoho stále ovládají negativní emoce jako pocit křivdy nebo agresivita, tvoří dlouhotrvající shluky záporné emocionální energie, které mají negativní dopad na naše zdraví. Astrální energie tvoří tzv. astrální rovinu, kde žijí astrální bytosti, pohádkové bytosti a bytosti a objekty z vašich snů. Po smrti člověka umírá po čtyřiceti dnech i jeho astrální tělo.

Mentální t
ělo
Je to t
ělo lidských myšlenek a poznatků. Od fyzického těla je vzdáleno 10 - 20 cm a úplně kopíruje jeho tvar. Je tvořeno z energie mentální roviny, ve které také žijí pohádkové bytosti. Mentální tělo má jasně žlutou barvu, která vychází z hlavy člověka a šíří se do celého těla, Když někdo soustředěně přemýšlí, mentální tělo se rozšiřuje a stává se jasnějším. Devadesát dní po smrti člověka mentální tělo umírá se všemi získanými vědomostmi.

Všechna t
ři výše popsaná těla patří našemu materiálnímu světu, rodí se a umírají se svým nositelem.

Karmické t
ělo neboli kauzální tělo člověka
Pat
ří k nesmrtelné složce člověka a reinkarnací přechází z jednoho života do druhého. Je to tělo duše, ve kterém jsou obsaženy příčiny jednání člověka a informace o jeho možných budoucích skutcích. Vypadá jako oblak složený z různobarevných shluků jemnohmotné energie, vystupující 20 - 30 cm za hranice fyzického těla. Karmické tělo je naším strážcem, který nás vychovává podle požadavků Vyšších sil, a protože se nalézá v bezprostřední blízkosti emocionálního a mentálního těla, může v plné míře kontrolovat naše myšlenky, postoje a reálné skutky a dělat opatření k nápravě našich nesprávných emocí nebo postojů. Po smrti člověka se odebírá s ostatními jemnohmotnými těly do jemnohmotného světa, domů.

Intuitivní t
ělo neboli satvické tělo člověka
Je to matrice, podle ní
ž se formuje naše éterické tělo, proto se mu také říká éterické určující tělo. Když nastane porucha v éterickém těle, regeneruje se podle této šablony. Jasnovidci je vidí jako tmavomodrou elipsu vzdálenou 50 - 60 cm od fyzického těla, ve které je prázdné místo, které se plně shoduje s naším éterickým tělem. To znamená, že éterické tělo zaplňuje tuto prázdnotu, a tak určuje jeho tvar a velikost. Takže intuitivní tělo člověka dokáže snadno obnovit, ale i deformovat naše éterické tělo - když chce.

Kéterické t
ělo
Vystupuje 80 - 100 cm za hranice fyzického t
ěla. Napohled vypadá jako nazlátlé vejce, ve kterém se nacházejí všechna předešlá těla člověka. Vnější povrch tvoří pružná ochranná blána o tloušťce 1 - 2 cm, která zabraňuje pronikání vnějších vlivů. Uvnitř vejce je možné rozlišit hlavní energetický proud, který spojuje oba vrcholy vejce a prochází páteří. Toto tělo obstarává spojení se Stvořitelem, dostává od něj pro člověka nezbytné informace a předává mu potřebné povinnosti, které vzala na sebe duše, když se vydala na Zem do další inkarnace. Karmické tělo, naše čtvrté tělo, pravděpodobně tento program srovnává s reálnými činy a myšlenkami člověka. V případě neshod začne s naší výchovou.

Takhle tedy vypadá stavba
člověka, nemá s anatomií nic společného. Pokud se vám tomu nechce věřit, popovídejte si s někým, kdo vidí auru, protože aura je souhrn jemnohmotných těl člověka.

Obrazek

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář