Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dech Jednoty

17. 2. 2012

Tuto meditaci (The Unity Breath) přijal  Drunvalo Melchizedek od velkého spirituálního učitele Kriya jógy Sri Yukteswara. Bližší informace si prosím přečtěte zde.

A nyní již k samé meditaci:

1.Vyberte si příjemné místo, kde nebudete nikým a ničím rušeni a posaďte se do své oblíbené meditační pozice. Zvolna odpoutejte pozornost od vnějšího světa a svým vědomím se přesuňte do svého vnitřního prostoru. Tiše seďte, několikrát se zhluboka nadechněte a vydechněte. Uvolněte svoje tělo tak, abyste jej zvolna přestali vnímat. Začněte rytmicky a rovnoměrně dýchat. Nechejte zvolna odplynout myšlenky všedního dne. Prociťte a uvědomte si přítomnost svého duchovního mistra či svých duchovních průvodců.

2. Buďte si vědomi svého světelného těla ( Mer-Ka-Ba), pokud můžete. Pokud se vám to nedaří, pak postačí i to, když si představíte světelný válec, který prochází vaším tělem. Jeho průměr je asi takový jako když spojíte prostředník s palcem dohromady. Začátek světelný válec umístěte do místa  přibližně na délku paže nad hlavou a jeho konec do místa asi 50-60 cm pod nohami. Tato světelná trubice vstupuje do vaší hlavy skrze korunní čakru a místo na temeni, kde lze u čerstvě narozeného dítěte nahmatat mělkou pulsující prohlubeň. Světelná trubice opouští tělo skrze základní čakru a pokračuje dále mezi nohami směrem dolů až do hloubky zhruba 50-60cm pod chodidly.

Než začnete se samotnou meditací, přeneste tedy svou pozornost na tuto světelnou trubici, postupně prohlubujte svůj dech a vnímejte energii, která světelnou trubicí a tedy i Vámi prochází.

3.Nyní přesuňte svou pozornost na místo na Zemi, o kterém si myslíte, že je nejkrásnější na světě. Může to být kdekoliv – horská scenérie se stromy, jezery a řekami nebo horká, suchá a písčitá poušt téměř bez života -  prostě jakékoliv místo, které budete vnímat jako krásné.  Plně se svým vědomím na toto místo přeneste, vnímejte každý detail – svým zrakem, sluchem, čichem, všemi smysly. Například – pokud je vaším místem horská scéna, mějte před očima mádherné hory s vrcholky dosahujícími až k bílým oblakům. Pozorujte a vnímejte les i jemný pohyb stromů ve větru. Zachyťte svým zrakem i  zvířata – jeleny a losy, divoké králíky a veverky. Povšimněte si nádherného orla s obrovskými roztaženými křídly, jak plachtí nad vrcholky hor. Podívejte se dolů a pokochejte se průzračně čistou vodou v horských potocích a řekách. Nenechte si uniknout vyskakující ryby čeřící hladinu horského jezera i vodní ptáky skrývající se v křoviskách kolem vodní plochy. Nadechujte vůni horské květeny, kochejte se krásou rozkvetlé louky.

Začněte si uvědomovat a prociťovat lásku k tomuto místu i k celé přírodě. Dovolte, aby se tento čistý cit prohluboval a narůstal dokud celé vaše srdce nebude touto láskou doslova přetékat.

4.Sjednocení s Božskou Matkou

Až to tak budete cítit, vyšlete svou lásku ze svého srdce do středu Země ( můžete si vizualizovat malou kouli, do které vdechnete svou lásku a tuto kouli potom vyšlete k Matce Zemi), s přesvědčením, že Matka Země právě teď cítí lásku, kterou k ní chováte. Stačí jen záměr – vyslat Matce Zemi lásku a již se tak děje, nic víc není potřeba.

Potom čekejte… jako dítě. Počkejte, dokud Vám Matka Země nepošle lásku zpět, čekejte dokud ji nepocítíte. Jste její děti a já vím, že vás miluje.

Jakmile Matčina láska vstoupí do vašeho těla, otevřete se úplně a dovolte této lásce pohybovat se skrze celé vaše tělo. Nechte se touto láskou prostoupit. Dovolte ji vstoupit do každé buňky vašeho těla. Nechejte ji pohybovat se i skrze vaše světelné tělo. Nechte ji pohybovat se tam, kde se chce pohybovat. Prociťujte, jak vás tato silná, krásná láska Matky Země celé prostupuje a obklopuje a zůsťaňte v tomto spojení, dokud se s láskou Božské Matky plně nepropojíte.

5.Sjednocení s Božským Otcem

V pravou chvíli (pro vás), kterou jen vy můžete znát, bez toho aniž byste přerušili prociťování jednoty s Božskou Matkou, pohlédněte ke svému Otci, ke svému Nebeskému Otci. Zaměřte svou pozornost na noční oblohu. Podívejte se na Mléčnou dráhu, jak se vlní na nebi. Sledujte planety a Měsíc pomalu kroužící kolem Vás a Země. Vnímejte sílu Slunce, třebaže je skryté. Uvědomte si neuvěřitelnou hloubku prostoru.

Nalaďte se na lásku, kterou cítíte ke svému Otci, k Nebeskému Otci, který je Duchem všech stvoření. A až se tato láska stane tak velká, tak silná, že prostě  nemůže déle zůstat uvnitř vás, vyšlete  ji prostřednictvím svého záměru do nebe.

Pokud chcete, můžete to opět provést s  pomocí vizualizace malého světelného míčku, který naplníte svou láskou a odešlete. Můžete tak učinit i skrze posvátnou mřížku Jednoty vědomí, která je kolem Země. Pokud nevíte co je světelná mřížka, nic se neděje. V tom případě prostě pošlete svou lásku Velkému Centrálnímu Slunci.

Je jedno, jaký způsob si vyberete – podstatný je mít záměr, aby se vaše láska dostala k Božskému Otci a celému Stvoření. Je to váš záměr, na čem záleží.

Jakmile pošlete svou lásku k Nebeskému Otci, znovu čekejte.

Počkejte, až Vám Otec pošle svou lásku zpět. A samozřejmě … on to udělá, vždycky to tak bude dělat. Jste navždy jeho děti,  a Božský Otec vás bude vždycky, vždycky milovat!

A opět – až pocítíte jak láska Božského Otce vstupuje do vašeho bytí, nechejte ji ať se pohybuje kdekoli chce. Je to láska vašeho Otce a je absolutně čistá. Dovolte ji vstoupit do každé buňky vašeho těla. Nechte ji proudit i do všech vašich světelných těl.

Opět platí, že můžete v této lásce s Otcem zůstat tak dlouho, jak budete chtít.

Po nějaké době kdy budete naplno prociťovat lásku Božské Matky a Božského Otce se najednou začne dít něco, co se jinak stává velmi zřídka : Nejsvětější Trojice se projeví na Zemi.

Je to zázrak! Božská Matka a Božský Otec a vy – Božské děti – jste spojeni čistou láskou ve svatém trojúhelníku!

Je to posvátný okamžik sám o sobě – prostě jen buďte se svými božskými rodiči a prociťujte jejich lásku. Uvědomujte si své propojení s mocnými kosmickými silami a čistou láskou a dýchejte dechem života!

Podle Sri Yukteswara, je jedině v tomto zvláštním stavu vědomí možné přímé poznání Boha.

A proto je posledním krokem v této meditaci uvědomovat si Boží přítomnost – všude kolem vás a ve vás.

Opravdu je to tak jednoduché! Jakmile s stanete součástí Nejsvětější Trojice, můžete dosáhnout vrcholného poznání  – stačí otevřít své srdce Boží přítomnosti.

Z nějakého důvodu, který zná jen Bůh, je v posvátném trojúhelníku, v Nejsvětější trojici, stav ( vědomí) přítomnosti Boha velmi snadno vnímatelný.

Meditace Dech Jednoty vás zavede přímo a vědomě do Boží přítomnosti.

Tato meditace je přípravou k nalezení Posvátného prostoru v Srdci.

Z knihy Living in the Heart od Drunvala Melchizedeka volně přeložila Sofie Hanáková pro www.novoucestou.cz. Tento příspěvek je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně zdroje i s aktivním odkazem. Děkuji.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář