Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Ahoj Sam,

Nevěděl jsem, kam to vložit tak to prosím, šupnina web, je to jenom taková reakce, kterou jsem psal Wahlgrenis, ale mám hrozný nutkání to poslat i tobě, aby to přečetlo, co nejvíce lidí. Asi mě do toho tlačí Hallerion, tak ho musím poslechnout…

Myslíš, že bys mohla znát odpověď?

Děkuji

Při hledání informací na mé cestě jsem se setkal s myšlenkou, že je důležité a nevyhnutelné na své cestě k uvědomění, změnit partnery, přátele, okolí a kamarády a také, což je mnohem těžší a vůbec nejtěžší, změnit sebe sama. Pokud někdo, hledající pomoc a tápající, uvidí, že by mu mohla pomoct změna okolí, partnera, kamarádů atd. a vrhne se do ní bezhlavě, nebude mu to nic platné, možná právě naopak. To nejdůležitější je doopravdy změnit své nejhlubší myšlenky a své jednání. Změnit sebe sama. Další změny okolí, kamarádů atd. pak přijdou samy, ale možná taky nemusejí. Člověk může žít ve stejném okolí (pokud je tolerantní – to okolí i člověk sám) i poté, co změnil sám sebe i přístup k životu.

Dosti totiž přemýšlím o karmě a životním údělu. Co když právě ona „násilná“ výměna lidí ve svém okolí neodsune problém do dalšího života? Co když zrovna smysl tohoto života je nalézt společnou řeč a naučit se vycházet se svým okolím? A tím, že jednoduše utečeme, problém nevyřešíme. Zase se s ním setkáme a zase jej budeme muset řešit. V jiném čase, za jiných okolností ale stejný problém. Jak člověk pozná, že změnou partnera, přátel, okolí , problém vyřeší a jenom neodsune?

Gericault

  Mno úvaha je to perfektní a otázka je to nesnadná. Základ toho spočívá v tom, že když pocítíme, že potřebujeme nějakou změnu, okamžitě pomýšlíme na vnější změnu ve svém životě jednoduše protože po nás nikdo ještě nechtěl, abychom se kdy zabývali svým vnitřkem. A tak když začne naše duše volat po transformaci a my svoji duši neznáme a nemyslíme na ni, jednoduše protože nás to nikdy nikdo neučil, okamžitě se otáčíme k vnějšku. Já sama jsem svého času donutila rodiče, abychom zrenovovali celý byt, toť moje touha po změně. Chyba pak ani není v nás, ale spíše v zavedených pravidlech společnosti, které nás tvrdě upozorňují vždy  na povrch, na vnějšek a odrazují nás od úvah nad naším nitrem.

Ve skutečnosti totiž nemusíme měnit ani přátelé ani partnery, pokud to opravdu nejsou vztahy, které jsou natolik v rozkladu, že by i tak nepřežily delší dobu. Pokud si uvědomíme, že tu jde vždy výhradně o změnu našeho nitra, pak můžeme jít rovnou ke zdroji všeho, tedy k našemu nitru a uskutečnit onu pravou transformaci. Další změny přijdou následně jako výsledek toho procesu. Budeme poznávat nová místa a nové přátele. Změníme své bydliště i stravování, pokud cítíme, že je to třeba. Toto vše však jde postupně a přirozeně. A to vše, pokud budeme vědět, že my jsme základní hybnou silou svého života i bytí a že je jen na nás, jak vysoký stupeň transformace jsme ochotni dosáhnout. Neboť schopni jsme dosáhnout všeho.

Mějte se krásně!

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Web o Magii Mystice a Šamanismu

Petr M,16. 6. 2013 3:01

Ahoj, mas nadherny web ;)

Urcite se muzete podivat i na muj, mam tam napriklad zajimave veci z samanismu www.hermetismus.webnode.cz