Jdi na obsah Jdi na menu
 


Falun dafa

4. 6. 2009
Falun Gong nebo Falun Dafa, jak je také často nazýván, je kultivační systém užívaný k hlubokému zdokonalení a přeměně lidského srdce, mysli a těla. Cílem je přivést tyto tři prvky do vzájemné rovnováhy a zároveň dosáhnout souladu se základními principy vesmíru, kterými jsou Pravdivost, Soucit a Snášenlivost (Tolerance).Ačkoliv je Falun Gong sám o sobě kultivační systém, bývá někdy považován za formu čínského cvičení (jako je např. Tai-Chi) zvaného qigong. Qigong se zaměřuje na léčení a udržování zdatnosti, zatímco Falun Gong je kultivační praxe vedoucí k velmi vysokým úrovním a duchovnímu osvícení.

Falun Gong je starobylá praxe, která byla poprvé představena veřejnosti v Číně v roce 1992 Mistrem Li Hongzhi a je s nadšením praktikována ve více než 60-ti zemích světa. Cvičí ji lidé různých původů, společenských i věkových vrstev.

Jak se naučit Falun Dafa

Není pouze jeden stanovený způsob, jak se Falun Dafa naučit. Člověk může k učení přistoupit z jakékoliv cesty. Srdce by mělo být upřímné a jakákoliv cesta k němu bude úspěšná. Falun Dafa je určitě odlišný od čehokoliv, co člověk mohl doposud studovat nebo cvičit, protože jeho obsah je velmi unikátní a hluboký. Vytrvalost a otevřená mysl vám zajistí, že proces učení bude probíhat hladce a rychle. Pro spoustu lidí je příjemný způsob jak začít se skupinou praktikujících.Falun Dafa zahrnuje pět jemných a snadno naučitelných cvičení, jedno z nich je meditace. Součástí je také studium principů sebekultivace, což znamená jak ztělesnit Pravdivost, Soucit a Snášenlivost. Tohoto se dosáhne čtením hlavní knihy napsané zakladatelem Falun Dafa panem Li Honghzhi nebo jsou i k dispozici v cizích řečech nahrávky přednášek na audio a video kazetách. Jedna kniha, několik cvičení a neuvěřitelně hluboké principy - to je ve zkratce Falun Dafa. Zbytek, přivést tohle do života, je ve vašich rukou.

S učením Falun Dafa můžete začít jakýmkoliv následujícím způsobem:

Naučte se pohyby cvičení z video nahrávek Falun Dafa

Cvičení Falun Dafa se může kdokoliv naučit shlédnutím a prováděním pohybů zároveň s videonahrávkou Falun Dafa cvičení. Videoklip obsahuje cvičení předváděné panem Li Hongzhi a je zde také vysvětlení jednotlivých pozic, důležitých bodů a jejich efektu.

Videa shlédnete na adrese:

http://www.falundafa.org/czech/audio.html

Vřele doporučuji!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

re Falun Dafa

Jirka,15. 11. 2009 5:41

Ahoj Karle. Sám Falun Gong dva roky delam a je to velmi dobre, myslim ze to s tou bytosti urcite neni pravda, me velmi pomohl a muj zivot se zmenil k lepsimu. Urcite doporucuju! Tak zatim

falun dafa

Karel,3. 11. 2009 12:03

Ahoj Sam,doporučuješ cvičit falun dafa?Kdysi jsem dostal upozornění,že je na tento systém navázána neg.bytost.