Jdi na obsah Jdi na menu
 


Legendy,pohádky a bytosti z astrálních sfér

27. 2. 2009

 

 

Ten kdo se opravdu začal zabývat světem kolem nás, a to rozhodně nemyslím jen na naší fyzické úrovni, tak musel při mnohém svém přemýšlení dospět k různým názorům na věci, kterými dříve opovrhoval a které dřív dával stranou. Pokud jste četli mystickou a okultní literaturu z různých částí světa, jistě jste si nemohli nepovšimnout určité podobnosti. Mnozí z vás již slyšeli např. o čakrách, ale neslyšeli například o keltech, druidech, indiánech a šamanech, kteří tyto centra energie znali po tisíciletí, jen s tím rozdílem, že je nazívali jinak. Jako malým vám byli zajisté čteny pohádky na dobrou noc. Skoro v každé pohádce se vyskytovala nějaká nadpřirozená bytost, nějaká čarodějnice nebo skřítci. Jak však lidé přišli na takové bytosti? Byla to náhoda, že si lidé jen tak vymysleli nějaké víly, které tancovali za úplňku a nebo v tom bylo něco víc? Pokud jste astrálními cestovateli, anebo o tom již něco víte. Jistě vás napadlo, že by tyto bytosti vlastně klidně mohli existovat, ne však v tomto světě, ale třeba v nějakém jiném. Já jsem o těchto věcech přemýšlel mnoho, ani nevím kdy a proč jsem začal. Mezi prvnímy myšlenkami mě asi napadlo, proč ty čarodějnice měli furt kočky a sovy, k čemu jim byly. Proč ve svých lektvarech míchali třeba čertovo kopyto s netopířím uchem... Nedávno mě napadlo, že bych měl všechny tyto souvyslosti sepsat a také napsat o co tehdy šlo. Narazil jsem na knihu, ve kterých byly popsány různé bytosti, bylo to napsáno staročeštinou a staročeským středověkým písmem, ale naštěstí to bylo čitelné. Na první pohled by nezájemce viděl obyčejnou knihu, ve které jsou napsány nějaká strašidla pro malé děti. Avšak na druhý pohled člověka, který se o takové věci zajímá, by byl viděn dobrý seznam a popis různých bytostí. Když jsem tu knihu poprvé otevřel, můj pohled spočinul na "ohnivých mužících", tedy salamandrech. Což jsou bytosti ohnivého živlu. Ihned na to jsem knihu začal dychtivě číst. Bohužel ta kniha nebyla moje a tudíž jí nemám a proto jsem nucen psát to, co mi ustrnulo v hlavě a především své vlastní úvahy o tomto tématu.

Čarodějnice

Tato kapitola bude pravděpodobněji ze všech nejdelší, jelikož zde předkládám i informace okolo nich. Tyto zrovna nepatří mezi nějaké astrální bytosti. Nás především zajímá jejich práce, jejich cíle. Nežili jen na okrajích společnosti kdesi v lesích, jak se často říká, ale občas také nepoznány ve městech.Trochu se přidržíme těch "lesních". V jejich obydlích se nacházela spousta věcí. Převážně to byly různé sušené byliny a koření, které se nacházeli v plátěných váčcích kdesi zavěšené. Nechyběl samozřejmě kotlík. Na malém stolku mohli být různé nástroje, sklenice s neznámými nápoji, svíčky, nože a mnohé další čarovné věci. Kdesi venku pobíhala její černá kočka. Vezmu tyto věci postupně a zaměřím se na každou z nich a možná si vzpomenu na další.

Jako poslední jsem se zmínil o kočce. Čarodějnice jí jak asi tušíte neměla jako normálního domácího mazlíčka, ale jako dobrého pomocníka. Obvzláště kočky mají totiž jednu vyjímečnou schopnost, a to v bdělém stavu vnímat jiné sféry, nemyslím samozřejmě všechny, jen asi pár nejnižších. Není pro ně tedy problém spatřit nějakého ducha, nebo jinou astrální bytost a nebo taky astrálního cestovatele. Čarodějnice musela svou kočku nejprve poznat, poznat její reakce a její chování. Vždy když se kolem kočky nahmitne nějaká ta bytost, tak jí kočka zaregistruje, je opravdu lehké to vyčíst z jejích reakcí. Určitě jste někdy pozorovali kočku a náhodou jste si nemohli povšimnout jejího divného chování, tak např: Kočka jde rovně, najednou udělá oblouk a pokračuje dál, jako by obcházela neviditelnou překážku. Třeba jen tak leží v bytě, když najednou vstane, začne mňoukat a jakoby následuje "cosi" ke stěně, kde se však zastaví a mňouká dál. Nebo, když třeba začne chňapat tlapkou po "něčem" co není. Ve svých zážitcích z astrálního cestování jsem psal též o jedné kočce, která si mě zrovna všimla. Kočka sloužila též na rozpoznání astrálních slídilů, kteří se chtěli podívat, co čarodějnice dělá. Čarodějnice pak poznala, že je někým sledována a učinila patřičné kroky, aby onoho astrálního cestovatele, či bytost odehnala.

Dalším zvířetem z jejího revíru byla sova, která je též zobrazována spolu s čarodějnicema. Věřím, že sem tam nějaká čarodějnice jí mít mohla, ale nedokážu si představit, že by ve své chýši měla sovu, jak by asi létala? Co by asi tak jedla, když by se kočka s ní o myši nerozdělila? Každopádně měla stejné schopnosti jako kočka, ale mám pocit, že měla přece jen lepší vnímání z jiných sfér

Měl jsem tu čest nahlédnout do jedné knihy, jejíž název si bohužel nepomatuji, kde byly vypsány názvy různých bylin a koření. Žabí oko, netopíří ucho, neopíří křídlo, srnčí srdce... ( tyto názvy jsou jen příkladem, nemusí tedy existovat ) Je lehké si představit čarodějnici, jak chytne žábu, vydloubne jí oko, pak chytí netopíra a uřízne mu ucho, pak za úplňku všechno hází do kotlíku a vaří. Tak to tedy opravdu nebylo. Dříve sice byly názvy různých bylin a tak., ale čarodějnice si je, určitě z dobrého důvodu, pojmenovali jinak. Čarodějné recepty, které obsahovali takovéto inkredience, nebyly těmi, jak byly napsány, ale byly to pouze náhražky za skutečné názvy bylin. Nevím, zda jsem to vysvětlil dost srozumitelně a tak uvedu smyšlený případ:

Do kotlíku nalej vodu a nech 10 otočení vařit nad ohněm. Pak vhoď devět žabích očí a promíchej. Až bude voda ve varu, přidej orlův dráp a jedno netopíří ucho. Nech vodu odstavit. Počkej 20 otočení a dej opět vařit. Přidej srnčí srdce a nechej polovic vody odpařit. Odstav vodu a vyčkej jejího ochladnutí.

A nyní si onen recept převedeme, použijeme následující smyšlenou tabulku:

Žabí oko - dymnivka
Orlí dráp - Oměj vlčí mor
Netopíří ucho - Opletník polní
Srnčí srdce - Sasanka lesní

Do kotlíku nalej vodu a nech po 10 otočení přesýpacích hodin nad ohněm. Pak vhoď devět listů dymnivky a promíchej. Až bude voda ve varu, přidej oměj vlčí mor a jeden opletník polní. Nech vodu odstavit. Počkej 20 otočení a dej opět vařit. Přidej sasanku lesní a nechej polovic vody odpařit. Odstav vodu a vyčkej jejího ochladnutí.

Doufám, že nyní již chápe podstatu hrůzných názvů různých ingrediencí čarodějných lektvarů. Co například skleněná koule? Podle mého názoru jasná věc, jelikož se používá i dnes při různých seancích a věštbách. Čarodějnice, mágové, věštci, atd. svůj pohled zaměří na křišťálovou kouli, po chvíli urputného zírání do koule s náležitými imaginárními technikami se vynoří vize cizích míst a všeho, co v nich chtělo být spatřeno.

Svíčky jsou samozřejmě potřeba při různých rituálech, když nebyly, postačili louče. Pakliže se ptáte, proč se i dnes na obřadech používají svíce a ne normální žárovky, pak musím psát, že čarodějnice, mágové, atd... pracují při svých rituálech a evokacích s ohromnou mocnou silou a to s elektrickým a magnetickým fluidem, tyto dvě formy ( není to jen obyčejná elektřina a magnetismus, jak byste se mohli mylně domnívat ) by se dostali do kontaktu s elektrickým zařízením. Je sporné dohadovat se, kdo by skončil dřív, jestli čarodějnice pracující s elektrickým a magnetickým fluidem, nebo elektrické vedení. A koneckonců, ti jenž chtějí astrálně cestovat jistě četli mnohé návody na zírání do svíček.

Zde, po delší době, co jsem vystavil tuto stránku světu musím dopsat některé věci. Byliny s děsivými názvy, o kterých jsem v předchozích psal byli správně chápány jen těmi, kteří je pojmenovali, sepsali. Tedy jedincem, nebo celou skupinou čarodějnic, babek kořenářek atd.. Když se ovšem dostali tyto knihy do rukou neznalého, který neměl klíč k správným názvům, mohl natropit a také natropil mnoho škod. Lidé tedy začali schánět ono srnčí srdce, žábám rvali oči atd.. Tyto věci jsou dozajista odporné, na první pohled zbytečné, ale přece jen účiné. Takový čaroděj použil tyto věci jako podpůrných prostředků pro upevnění vůle. Při zabíjení na dálku zabíjel on sám, ne ony ingerdience. Věrili tak moc v moc kouzla, že se již realizovalo.

Čarodějné pomůcky

Magický kruh

 

Již v mnoha knihách byla psáno o magických kruzích, obyčejnému člověku se vybaví nějaký ten horor, kde někdo stál v kruhu a něco dělal. V mnoha knihách jsem četl o magickém kruhu, poprvé asi v Lexikonu magie. Žádná kniha však nevysvětlovala jeho pravou podstatu a jeho vytváření. V některých nákresech jsem spatřil více kruhů, mezi něž byly vypsány jména, avšak nikdo už nepsal, co to je za jména, proč tam jsou. O magickém kruhu, zde nehodlám vypisovat vše, to by bylo na déle. Jako pravou knihu k zasvědcení do magie doporučuji zakoupit všechny knihy Františka Bardona ( Brána k opravdovému zasvědcení,Praxe magické evokace,Klíč k opravdové kabale,Frabato ) V následujícím, abych dostihl dané téma, občas nahlédnu do této knihy abych se ujistil, zda jsem vše napsal správně a poopravím i své formulace, takže ti, jenž víte o čem píši občas naleznete občas shodné věty.
Magický kruh je cenným symbolem pro jakoukoli magickou práci. Je to symbol makrokosmu i mikrokosmu, kruh znamená alfu i omegu, věčnost, která nemá počátek ani konec. Magický kruh není jen ochraným kruhem, ale pro pochopení ostátní bytosti utváří z člověka boha, kterému se musí klanět všechny bytosti, ať dobré či zlé. Symbolizuje mágovu moc nade všemi bytostmi. Toto například v mnohých knihách nebylo, Bardon ve své druhé knize o tomto píše:"Esoterický význam stání v kruhu je tedy zcela jiný, než tvrdí údaje v běžných knihách, pojednávajících o zaklínací magii. Kdyby si v kruhu stojící mág nebyl vědom této esoteriky, tj., že symbolizuje boha, onu nekonečnou bytost, nebyl by s to uplatňovat na bytost svůj vliv. Pak se totiž mág stává dokonalu autoritou, které musí být poslušny všechny síly a bytosti." Tak a zde to máte. Nestačí tedy jen kruh nakreslit a doufat, že nás ochrání. Tak jsem postupoval ve svých 12 letech s jedním kamarádem, o magickém kruhu jsme toho moc nevěděli, ale přesto jsme experimentovali. Nebudu zde popisovat jak se kruh kreslí a co znamenají ona jména - z toho důvodu, že v předem zmíněné knize všechny návody jsou a kdybych to zde napsal, začali by jste mnohé zkoušet bez mnohých dalších potřebných znalostí.

Magické zrcadlo

 

Předpokládám, že o magickém zrcadle jste též něco slyšeli. Je to druh zrcadla, které slouží jako vizuální brána do jiných sfér ( astrálních ) a též i do fyzické. Soustředěním a tréninkem docílíme toho, že pro nás bude magické zrcadlo něco jako televize, ale mnohem víc. Pomyslíte-li na to, co dělá váš bratr, tak ho v něm ihned spatříte. Pomyslíte-li, že chce na měsíc, zjeví se v zrcadle měsíční krajina a vy jenom myslí ovládáte polohu "jakoby kamery". Často se také používá pro věštění budoucnosti. Mimo jiné též slouží k : 1. navázání kontaktu s bytostmi a silami a jejich pozorování 2. impregnaci místnosti 3. jako vysílací a přijímací přístroj ( čtení myšlenek s jeho pomocí a vnucování myšlenek někomu ) Něco podobného je v podstatě skleněná koule , o které jsem se již dříve zmiňoval.

Magické zrcadlo

 

Předpokládám, že o magickém zrcadle jste též něco slyšeli. Je to druh zrcadla, které slouží jako vizuální brána do jiných sfér ( astrálních ) a též i do fyzické. Soustředěním a tréninkem docílíme toho, že pro nás bude magické zrcadlo něco jako televize, ale mnohem víc. Pomyslíte-li na to, co dělá váš bratr, tak ho v něm ihned spatříte. Pomyslíte-li, že chce na měsíc, zjeví se v zrcadle měsíční krajina a vy jenom myslí ovládáte polohu "jakoby kamery". Často se také používá pro věštění budoucnosti. Mimo jiné též slouží k : 1. navázání kontaktu s bytostmi a silami a jejich pozorování 2. impregnaci místnosti 3. jako vysílací a přijímací přístroj ( čtení myšlenek s jeho pomocí a vnucování myšlenek někomu ) Něco podobného je v podstatě skleněná koule , o které jsem se již dříve zmiňoval.

Pentagram

 

Obecně jsou známy 2 druhy pentagramů ( je snad jasné, že mají 5 vrcholů ), jeden je s vrcholem nahoru a druhý s vrcholem dolů:

Ten prvý slouží v podstatě jako ochraný symbol a jako symbol "bílé" magie a ten druhý je mu přesným opakem, často využívaný satanisty. Jednou jsem mluvil s jednou holkou o tom pentagramu, co měla na krku. Byl to ten druhý případ, na který ona opravdu nevypadala. Dle jejího názoru byl pro ochranu, čemuž věřila a měla z toho šílenou radost. Teda až do té doby, dokuď jsem jí neřekl pravdu, co to je za symbol a kdo ho nosívají. Zaměřím se samozřejmě na ten první. Popravdě to není jenom ochraný symbol na amuletech, který chrání před negativnímy vlivy a odhání "zlé" duchy a bytosti. Je to také symbol mikrokosmu, tedy člověka. Při zaříkávání bývá zobrazen v hexagramu - makrokosmu.

Ostatní amulety

 

V nové době můžete v každé druhé prodejně zakoupit vlastní amulet, kromě pentagramu i jiné. Jejich působnost záleží vždy na tom, jak věříte v jejich moc a jak moc chápete symboly na onom amuletu. Nestačí vědět jen, co nějaký amulet provádí, ale jetéž potřeba rozumět symbolům na něm, jinak vám je k ničemu. Bylo by vám tedy na nic kupovat amulet s nějakými čínskými znaky, když nevíte, co znamenají.
Jistě jste mnohokráte slyšeli, že amuletů se nesmí nikdo jiný dotknout, nebo ho spatřit. To je sice pravda, ale v případě amuletů koupených v obchodě připadá v úvahu důležitá věc, a to, že jste si ten amulet nevyráběli sami. Když si nějaký vyrobíte vlastníma rukama, podepíšete se na něm, vlastní prací, úsilím a námahou. Vaše duchovní otisky se na něm nalézají a máte k němu vřelý vztah. Poté, co si vyrobíte amulet k nějakému účelu ( můžete si vyrobit vlastní systém ), tak je potřeba jej impregnovat, čili nabít jej určitou vlastností. To ovšem zde nechci popisovat. Přemýšlením o tom si jistě učiníte jasnou představu. Nedělám to naschvál, ale měli byste věděl, že největší mystérium získáte vlastní usilovnou dřinou.

Ohnivý mužíci, Salamandři

Jsou to astrální bytosti s jednou živlovou vlastností. Logicky spadají pod princip ohně. V legendách byly zmiňovány, že běhali po okrajích lesů, občas prý zapalovali stavení. Ovládají v universu vše ohnivé, zářící, pronikavé. Co od těchto bytostí můžeme čekat? Nemyslete na to, že shoříte, když se ze salamandrem setkáte, ale tepelné účinky budou znát. Mág se může od podobné bytosti učit jak ovládat živel ohně, jak řídit jeho účinky ve všech sférách. Jedna z bytostí ( z každému jasných důvodů zde nebudu uvádět jejich jména ) vás například může naučit, jak způsobovat sopečné výbuchy, živelné pohromy,požáry, jak přivádět bouřky, ovládat blesky, oteplovat počasí, atd.. Je krásné pomyšlení, že by mě naučil zapalovat oheň pouhou myšlenkou :-)

Ruslaky, Vodní žínky, Vodníci a Nymfy

Jsou to bytosti podléhající živlu vody. Převážně se nalézají u potoků, řek, rybníků a moří. Mohou i v blízkém okolí. Pokud jsou vyvolávány, mohou i dále, ale neradi. A co vás tito mohou naučit? Je toho opravdu mnoho a napsat sem všechno by bylo nemožné. Například vás mohou naučit jak vyvolat či utišit bouři na moři, jak dostat všechny vodní živočichy pod svou moc,shledět ve vodní hladině budoucnost. Jsou z legend a vyprávění známy svým tancováním za úplňku na březích rybníků. Kolemjdoucího většinou přilákala překrásná hudba a krásné víly, se kterýma, když se dal do tance ztratil mnoho času. Tací lidé často zmizeli např. na měsíc a pak se vrátili tvrdíc, že tam byli jen pět minut.

Sylfy, Meluzína

Jsou bytosti podléhající živlu vzduchu. Nalézají se kdesy v atmosféře. Jsou však evokovány neradi, jelikož nemají k lidem patřičnou náklonost. Pouze zkušeným mágům se zjevý. Ovládají vše co má co společného se vzduchem. Vytvářejí vítr, ženou před sebou mraky tvoří tornáda a větrné smrště. Mág, či astrální cestovatel se od nich může naučit, jak ovládat živel vzduchu, vytvářet vítr a tornáda, levitovat.

Skřítkové, Trpaslíci, Gnómové

Bytostí podléhající živlu země, nalézají se pod zemí, občas i nad. Podle legend, kdo se dostal do jejich říše, již nikdy nebyl spatřen. Jsou však nebezpeční. Když se mág/astrální cestovatel dostane do jejich říše, je často nabádán, aby promluvil. To ovšem nesmí udělat, skřítkové se budou pokoušet udělat vše možné, aby se jim podařilo svést vás k tomu, aby jste promluvili. Když to uděláte, tak jste již odepsaní. Ztratíte nad nimy svou autoritu a vaše duše patří jim, ve fyzickém světě zemřete na selhání srdce. Když však nepromluvíte, tak začnou uznávat vaší autoritu a budou vám všeho poslušni. Naučí vás různým alchymickým pracím tvořením léků proti všem druhům nemocí, které svět poznal, zná a teprve pozná. Naučí vás poznat moc veškerých drahokamů, naučá vás prakticky upotřebovat zemní živel.

Strašidla

Pod tímto pojmem si obecně představujeme duše zemřelích, kterým ještě nedošlo, že zemřeli a nebo jsou tak zlomyslní a "straší" obyčejné lidi. Mají lidskou inteligenci, proto bývají velkými soupeři a nic si nenechají líbit. Pokud mají dostatek éterické látky, mohou se nechat spatřit na fyzické úrovni obyčejným člověkem. Svojí imaginací mohou převtvořit stav éterické látky a tím na sebe vzít sebehrůznější podoby.

Vlkodlaci

Podle filmových hororů a všeobecně známých legend byli vlkodlaci lidmi, kteří se za úplňku měnili ve vlky a zabíjeli ostatní. Asi vás zklamu, ale takto to nebylo. Vlky používali mágové pro své cíle, kde nechtěli být poznáni. Začali přibližně následovně: Stejně jako astrální cestovatelé opustili tělo a našli si někde "svého" vlka. Toho buď uvedli díky svým schopnostem do určitého stavu. Díky tomu měli vlkovo tělo k dispozici a mohli ho počít ovládat - srozumitelně bych řekl, že se dostali do jeho těla. Takto skryti pozorovali své nepřátele a není vyloučeno, že je i zabíjeli.

zdroj: www. skola-ezoteriky.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pentagram

Samael,10. 12. 2010 9:33

nic proti tobe ale jen pentagram otočenej dolu neznámena len satanismu ale tiež vissi bilou magii a prečo powedas nečo o čom wis kulowi i ked ho nosi satanista neznamena to že je hned zlej atd ja som satanistou už 16 let taak wiem čo to poradne obnaši