Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prosinec 2012 – Měsíc Krysy

27. 11. 2012

Prosinec 2012 – Měsíc Krysy
aktuální energie podle čínského kalendáře

22.11. k nám přichází předposlední znamení tohoto roku a tím je Myš nebo- li Krysa.

Vládne období se silnou jinovou energií. Jak vidíme v přírodě, všechno se uložilo ke spánku, odpočinku a načerpání nových sil. Tyto síly bude jak příroda, tak my potřebovat, až přijde opět jaro s energií Tygra a bude nás silně atakovat k veliké aktivitě.

Krysa vypadá klidně, ale za tímto zevnějškem se skrývá neustálý vnitřní pohyb a také agresivita. Takže i když se nám může zdát, že se v tomto období neděje navenek nic zásadního, věřme tomu, že pod pokličkou i pokojných událostí se připravuje něco nového.

Krysa miluje společnost, takže nás to asi bude hnát na různé večírky a předvánoční akce. Dejme však pozor na to, že Krysa má také sklon ke kritice. Takže společnost si raději jen užívejme a vyhněme se kritice všeho druhu, aby se to neobrátilo proti nám.

Její další významnou vlastností je manipulace. Je dobré dát si pozor, ať se najednou neocitneme někde, kde jsme si vůbec nepřáli být jen proto, že jsme se bez mrknutí oka nechali vmanipulovat do něčeho, co s námi vůbec nesouzní. Mohli bychom pak být do značné míry velmi agresivní a to není projev, který nám pomáhá na naší cestě vpřed.

Krysa má velmi ráda peníze a velmi často bývá držgrešle. Nicméně často se stává i to, že vezme své poslední peníze a nerozvážně nakupuje. V tomto období předvánočních nákupů je proto dobré, dát si pozor na bezhlavé nákupy a odolávat supervýhodným nabídkám, které se nakonec ukáží jako propadák.

Krysa má také velkou intuici a než cokoliv podnikne, tak si připraví zadní vrátka. Pokud tedy budeme něco podnikat, vezměme si z ní příklad. Využívejme hodně intuici pro přípravu čehokoliv a zároveň si zkusme vytvořit alternativu, kdyby to naše snažení nevyšlo tak, jak jsme očekávali.

Krysa je velmi ctižádostivá a chce udělat příliš mnoho, příliš rychle. Toto však rozmělní její energii, takže raději volme soustředění na dokončení věcí, které jsme už začali. Ať mají vůbec příležitost přinést nám bohatství v jakémkoliv směru.

Krysa si velmi rozumí s naším letošním ročním vládcem Drakem, takže bychom nemuseli očekávat žádné problémy plynoucí z jejich konfliktu. Naopak Drak dá Kryse sílu a duševní rovnováhu.

Element Krysy – Voda zase naopak podpoří Draka, jehož síla tím bude stále ještě velká, i když už se pomalu blíží závěr jeho vlády. Takže spojme se s naší intuicí a využijme nadhled Draka a to, že vidí vše shora.

Neposuzujme tedy naše osobní zkušenosti z perspektivy Myši, ale podívejme se na ně jako na součást úžasného obrovského plánu naší Duše.

ZDRAVÍ A OBDOBÍ ZIMY

Od 7. listopadu zde tedy máme již naplno energii paní Zimy a platí to, co bylo uvedeno v minulém měsíci.

Je třeba si dávat velký pozor na chlad a vítr, které nám můžou způsobit nějaké choroby a nachlazení. Stále jsou ohroženy ledviny, močový měchýř a kosti. Je to velmi vhodné období na nabírání sil a kultivaci naší energie.

V tomto nám velmi pomůžou vývary, které nejen že doplňují energii, ale také zahřívají náš organismus. Vyhýbejme se studeným nápojům, které náš organismus ochlazují a on pak musí vynakládat zbytečnou energii na své opětovné zahřátí.

Doporučuji také pomalu začít konzumovat Aloe Vera, která pomůže s detoxikací jater, jež zvládnou pak lépe jarní energie, které způsobují velkou zátěž právě na tento orgán.

Opět nás mohou ohrožovat deprese a strachy různého původu. Takže se neuzavírejme do sebe, ale komunikujme s někým o našich náladách, běžme mezi lidi, buďme s našimi blízkými. Třeba od nich dostaneme informaci, která nás vytrhne z našeho smutku ani nebudeme vědět jak.

LETÍCÍ HVĚZDA

7.12. přilétá nová Letící hvězda.

Tato hvězda nám říká, že nám bude dělat velmi dobře rozmanitost všeho druhu. Jednotvárnost a přílišná jednoduchost by byla tento měsíc velmi kontraproduktivní.

Ale zase to nepřehánějme, protože ta rozmanitost musí odpovídat naší nátuře, možnostem, silám a schopnostem. Abychom se pak nedostali do deprese, že nestíháme.

Harmonizovat nás v tomto období budou vztahy a to zejména vztahy velmi blízké. Ať už vztahy partnerské, rodinné, kamarádské, tak třeba i pracovní, které jsou však velmi blízké nikoliv běžné.

Negativně na nás bude působit zejména přehnaný řád, pravidla nebo pokud se pustíme s někým do boje. Také by nebylo vhodné příliš lítat po večírcích s našimi známými bez toho, abychom sebou brali naše blízké.

Hezké Vánoce

Zdroj: www.harmonie-zivota.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář