Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dómy a jejích význam

20. 2. 2009

Horoskop

se dělí na dvanáct sektorů, kterým se říká domy. Bod na východním horizontu horoskopu je počátkem a nazývá se ascendent. Odráží okamžik prvního nadechnutí člověka. Znamení na ascendentu vypovídá o našem postoji k životu. Jak se na svět díváme a jak nás vnímá okolí.

Každý dům představuje určitou oblast života člověka. Ten, který je obsazen více planetami, je pro člověka důležitější než jiný, prázdný.

V astrologii se používají různé způsoby výpočtu domů.

1. dům - ASCENDENT

Vypovídá o našem postoji k okolnímu světu, jak ho vnímáme a jak se v něm prezentujeme. Tento dům hodně napoví o našem vzhledu a schopnosti iniciovat nové věci.

  • Odpovídá znamení Berana

2. dům v horoskopu

Ukazuje na náš vztah k materiálnímu světu a k hodnotám. Jaký máme vztah k penězům, jaká je naše potřeba vlastnit, čeho si ceníme, co nám poskytuje pocit zajištění. Také mluví o vrozených vlohách a schopnostech.

  • Odpovídá znamení Býka

3. dům v horoskopu

Může mnoho prozradit o naší schopnosti komunikovat, přemýšlet a učit se. Ukazuje, jaký máme vztah k sourozencům a sousedům. Jaké byly naše zkušenosti se školou. A také naznačuje krátké cesty.

  • Odpovídá znamení Blíženců

4. dům v horoskopu

Mluví o našich kořenech, předcích, o domově a minulosti. Dozvíme se tam o svém vztahu k otci a jaké nás čeká stáří.

  • Odpovídá znamení Raka

5. dům v horoskopu

Dům tvořivosti, radosti, zábavy, her, rekreace a zálib. Vypovídá o flirtu a milostných dobrodružstvích. Je to dům dětí - popisuje, jaký vztah k nim máme.

  • Odpovídá znamení Lva

6. dům v horoskopu

Je domem každodenního života a denních rituálů. Popisuje, jak se dokážeme přizpůsobit každodenním požadavkům, jak pracujeme, jak pečujeme o své tělo, jaký vztah máme ke spolupracovníkům. Může nám mnoho říci o našem zdraví.

  • Odpovídá znamení Panny

7. dům v horoskopu

Je domem partnerství a manželství. Může prozradit mnoho o partnerech, kteří nás přitahují. Je to také dům obchodního spojení, soudních sporů a zjevných nepřátel.

  • Odpovídá znamení Vah

8. dům v horoskopu

Je domem ztrát a schopnosti se s nimi vyrovnat. Vypovídá o penězích druhých lidí. Patří sem finance v manželství a obchodním partnerství, ale také dědictví, investice a daně. Je také domem sexu, okultismu a tajemných věcí.

  • Odpovídá znamení Štíra

9. dům v horoskopu

Mluví o hledání a nalézání smyslu života, o našem postoji k filozofii, víře a náboženství. Je to dům dalekých cest, které mohou být chápány jako cesty do zahraničí, ale také jako vlastní životní pouť. Patří sem i vyšší vzdělání, vyučování a psaní.

  • Odpovídá znamení Střelce

10. dům v horoskopu

Tradičně je tento dům spojován s kariérou a povoláním. Mluví o našich ambicích, potřebě uznání, působení ve společnosti a vztahu k autoritám. Je to dům matky - ukazuje, jaký vztah jsme s ní měli.

  • Odpovídá znamení Kozoroha

11. dům v horoskopu

Je domem přátel, učitelů a lidí, kteří nám v životě nějak pomáhají. Vypovídá o našem vztahu ke skupinám, spolkům a organizacím, jakou roli v nich hrajeme a jaké skupiny nás přitahují. Je to dům přání, nadějí a cílů.

  • Odpovídá znamení Vodnáře

12. dům v horoskopu

Je domem úniku z reality, odříkání, osamělosti, kolektivního nevědomí. Patří sem skrytí nepřátelé a zákulisní aktivity. Tradičně je tento dům spojován s nemocnicí, vězením, sociálními ústavy a knihovnami.

  • Odpovídá znamení Ryb

Z materiálů telestézické společnosti A.R.X.

zdroj: www.panna.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář