Jdi na obsah Jdi na menu
 


Posvátné stromy

10. 1. 2010

My lidé vděčíme stromům za svůj život.Naši předkové byli úzce spojeni ze Zemí .Země byla a je chápána jako,,matka,,živá bytost.

Strom se stává posvátným díky poznání síly,kterou oplývá.Tato síla plyne z prospěchu,který strom poskytne lidem-je jim potravou,přístřeším,palivem ,lodí aj.Každý strom bývá spojen  s výskytem duchovní bytosti ,neboli  duchové lesa.Různé druhy stromů mohou mít schopnost léčit,očišťovat.Například list stromu jinanu dvoulaločného je dobrý na srdce a plíce.Je jedním z nejposvátnějších stromů v Číně a Japonsku.Často roste vedle chrámů.

Vesmírné stromy

Mnohé kultury věřili ve vesmírný strom.Velký mýtický strom,který tvořil ústřední osu světa.Jeho kořeny pronikali  do podsvětí a větve sahaly vysoko do nebe.

Strom života

Strom života je chápán jako symbol osobnějších názorů na život,protože se vztahuje už k prvním lidem.Představoval plodnost a sexualitu a byl zosobněním bohyně matky.

Strom poznání

Strom poznání představuje zakázanou moudrost,lidské upadnutí,ztrátu nevinosti a úpadek.Staří Babyloňané nazývali strom poznání stromem pravdy a tvrdilo se,že tento strom spolu se stromem života střežil východní bránu do nebe.

Stromy předků

Tyto stromy jsou od nepaměti spojované s narozením a životními cykly. Hovoříme o ,,návratu ke kořenům,,máme na mysli základy po předcích,naše rodiště, tradice ,zvyky a rituály.

Chcete-li prožívat život ve vší jeho bohatosti,pak se spřátelte se stromy,stromy svého souseda,stromy na stráni u cesty.Navázat takové přátelství znamená získat poklid bytí,lepší zdraví a především trvalé štěstí.Ze žádného stromu se nevyklube falešný přítel.Pokaždé požádejte strom o souhlas ,že jej můžete obejmout .Stromy jsou tu pro nás…každý má strom svého srdce…přeji každému aby našel svůj strom a sním své štěstí . Salma.

strommm.jpg

 

 Zdroj: http://salma.blogz.cz/ 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář